Насмејани лика младе партизанке забележен је камером познатог партизанског фотографа и филмског режисера Жоржа Скригина.  Након рата красио је странице историјских уџбеника социјалистичке Југославије. Године 1986. група „Мерлин“ је фотографију Козарчанке искористила за омот албума „А још теже без тебе“.

Жорж Скригин, на челу партизанске глумачке трупе запазио је младу партизанк у селу Кнежпољу крај Босанске Дубице у децембру 1943. године. Тада је она била болничарка у саставу 11. крајишке бригаде. Заповедник бригаде издвојио је пет младих девојака  из састава колоне, а онда је међу њима Скригин одабрао управо њу како би је снимао. Оденуо јој је џемпер, почешљао косу, накривио партизанску капу, на раме ставио аутомат те направио фотографију која ће обићи свет и ући у историју.

Као и код многих знаменитих фотографија из раздобља другог светског рата, идентитет особе која се налази на њој је дуго времена био непознат. Разлог је био у томе што Скригин није узео њене податке. Деценијама касније новинари су је пронашли у Приједору. Испоставило се да је једна од највећих партизанских икона након рата водила скроман живот. Миља, девојачко презиме Тороман, 1946. године удала се за Перу Марина с којим је остала до смрти. Родила је петоро деце. Преминула је 2007. године у 81. години живота.

Миља Марин је тврдила да је могла имати сасвим друкчији живот. Скригин ју је настојао ангажовати за своју глумачку трупу. Заповедник Микан Марјановић се изјаснио против тога, у тадашњој ратној ситуацији свака болничарка му је била потребна. „Тко зна где бих завршила да сам кренула са Скригином“, рекла је Миља Марин новинарима и додала да би „можда била у рангу с Мерлин Монро“.