Ознаке

иБиблиотека је занимљив онлине-подухват који се бави представљањем књижевних, уметничких и научних садржаја у свим постојећим електронским облицима, у видео и аудио формату. иБиблиотека објављује електронске књиге, аудио књиге, позоришне представе, документарне и игране филмове. нарочито бих издвојио тзв. Игране књиге, које представљају истовремено и електронски и звучни запис књиге, где су своје књиге често прочитали за иБиблиотеку сами писци.

Посебно се могу истаћи прочитане игране књиге Љубомира Симовића, Душка Ковачевића, Мирјане Вукмировић, Вука Драшковића, и осим тога дела низа најпознатијих српских и југословенских писаца од Селимовића до Боре Ћосића, Александра Новаковића, Васка Попе, Борислава Пекића, Милоша Црњанског, Давида Албахарија, Ивана В. Лалића. Објављена дела укључују теме из књижевности, историје, песништва и науке.

У оквиру иБиблиотеке налази се Мала библиотека посвећана деци и родитељима. Мала библиотека је безбедна за самостално дечје коришћење, јер не садржи непримерене радове, нити реклама и везе на друге интернет странице. Мала библиотека садржи електронске књиге и сликовнице, звучне књиге и приче, језичке и друге једноставне игре, песме, представе и филмове.

 

Advertisements