Ознаке

Клио

 

Тема такмичења из историје за школску 2012/2013. годину је посвећена годишњици Миланског едикта и Константину Великом.

СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ

Ученици средњих стручних школа, осим школског градива, додатни наставни материјал о Константину Великом у целини (1-31 стране) уче само за РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ.

ГИМНАЗИЈЕ И ПРАВНО-БИРОТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Ученици гимназија и правно-биротехничких школа из предложног наставног материјала о Константину Великом за ОКРУЖНО И ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ, поред школског градива, уче део текста од 1. до 19 стране, одељке: Константиново порекло, Диоклецијан и прва тетрархија, Велики прогон хришћана, Константинов успон, Галеријев едикт о толеранцији, Битка на Мулвијском мосту, Милански едикт, Донатистички спор, Ратови са Лицицинијем. За РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ученици, уз школско градиво, спремају и целокупан текст додатног наставног материјала.

Преузми у ПДФ-у додатни наставни материјал: Константин Велики

НАПОМЕНА: Обавештавамо ученике и наставнике гимназија природно-математичког смера да, према тумачењу надлежних служби Министарства просвете, током општинског, окружног и републичког такмичења ученици могу да учествују у изради тестова који су у складу са њиховим наставним програмом. Ученици првог разреда ће радити тестове за први разред општег и друштвено-језичког смера. Ученици другог разреда радиће посебне тестове, прилагођене њиховим наставним програмима. Ученици трећег разреда ће радити тестове предвиђене за ученике четвртог разреда општег и друштвено-језичког смера. Ученици четвртог разреда неће моћи да учествују у такмичењу јер немају историју као наставни предмет.

Извор: Друштво историчара Србије

Advertisements