Ознаке

, , ,

Поштоване колегинице и колеге представљам Вам уџбенички комплет за пети разред основне школе из историје у издању издавачке куће Едука.

udzbenikУџбеник има јасну и прегледну структуру. Наставна јединица је конципирана тако да је јасно уочљив основни текст, док су важни појмови дати у графички обележеним деловима страница. Свака наставна јединица почиње истакнутим кључним појмовима на које аутор скреће пажњу питањима на крају сваке лекције. Илустрације, слике и шеме правилно су распоређене у изузетно квалитетној графичкој обради и у служби су основног текста. Посебно су функционални чести упоредни табеларни прегледи садржаја лекција, који на најбољи начин упућују ученике на повезаност историјских догађаја, њихове узроке и последице.

radna sveskaУџбеник од свог почетка подстиче различите облике учења, а нарочито самосталан рад. Повезаност са осталим предметима заступљена је у већини наставних јединица. На крају наставних тема дат је систематизован приказ најважнијег градива у виду табела, као и списак питања која се односе на појединачну наставну тему, тако да ученик врло брзо добија увид у ниво стеченог знања. Посебну вредност представљају изводи из извора који се наводе у уџбенику. Нису предуги, повезани су са садржајем лекције, а врло често садрже и духовите примедбе, што уџбеник чини додатно занимљивим.

Прегледај презентацију уџбеника и радне свеске:

Наставници који одлуче да користе овај уџбенички комплет у 2013/14. добијају подршку од стране издавачке куће Едука и аутора уџбеника у виду:

Приручника за наставнике са ЦД-ом (комплетан план рада са дневним припремама за часове), као и Презентације за пети разред. У припреми је и квиз Грчка митологија (корелација српски језик историја) …

Решење Министарства просвете о одобравању уџбеника

Решење Министарства просвете о одобравању радне свеске са историјском читанком

Контакт: www.eduka.rs/