Ознаке

, , ,

logoУ оквиру сарадње на пројекту ”Дани сећања”, едукативна изложба и радионица ”Читамо и пишемо са Аном Франк” је преведена и адаптирана за употребу у библиотекама у Србији. Концепт је развијен у Кући Ане Франк у Амстердаму 2010 године, и до сада је са великим успехом кориштен у библиотекама широм Холандије. Изложба ”Читамо и пишемо са Аном Франк” је представљена и у Њу Јорку, на острву Куросао, у Грузији – и ево сада у Србији. „Читамо и пишемо са Аном Франк“ је радионица у којој изложба служи као полазна тачка. Изложба је специјално дизајнирана за младе и пружа преглед живота породице Франк. Поред тога, изложба фокусира на Анин таленат за писање. Кроз поставку откривамо Анину љубав према писању, и представљамо неке од њених текстова. Ана је волела писање, и желела је да постане писац . Шта ваши ученици воле? Шта они желе да постану?

Пројекат Дани сећања

 

acaБило нам је велико задовољство да у просторијама библиотеке ОШ „Бранко Радичевић“ – Батајница угостимо изложбу „Читамо и пишемо са Аном Франк“. У оквиру редовних активности школске библиотеке и медијатеке, ученици наше школе имали су прилике да погледају и учествују у радионицама изложбе „Читамо и пишемо са Аном Франк“. Ученици млађих разреда заједно са својим учитељима и школским библиотекаром упознали су се са трагичном судбином Ане Франк и учествовали у радионицама намењeним њиховом узрасту. Ученици старијих разреда у оквиру наставе историје, грађанског васпитања, српског језика, као и активности библиотекара и медијатекара школе, продубили су своја знања о животу и писању Ане Франк, јер су већ имали прилике да прочитају њен дневник у оквиру наставе српског језика.??????????

Ученици су током рада у оквиру радионица показали велико интересовање и мотавицију, инспирисани животом Ане Франк и њеном жељом да постане писац, ученици четвртог разреда изнели су своје утиске.

 

??????????

 Ана Франк ми се свидела и њене мисли су ме задивиле… Драго ми је да се њен сан остварио…

Јована IV-3

 

01

 

Када чујем шта се десило Ани Франк и њеној породици, осетим неку тугу и језу, јер не могу да верујем да постоје људи који на тај начин желе да униште нечије снове и живот.

Ана IV-2

 

 Док сам гледао Ану Франк и њену породицу, било ми је жао што је то нељудски. Сви људи имају иста права, нема нико ко има већа, а ко мања.

Милош IV-5

 

Не могу да верујем да постоје људи који одбацују друге особе другачије од њих

Наташа IV-2

 

Погледај галерију фотографија

Погледај још: ”Читамо и пишемо са Аном Франк”