Ознаке

Драге колегинице и колеге,

желели би овом приликом да вас позовемо на међународни семинар „Нова средства за учење о Холокаусту у библиотекама: кориштење литературе за стварање педагошких садржаја за званичне дане сећања“, 16. децембра у Народној библиотеци Србије у Београду, од 13:00 – 16:00 часова.

12370974_1039621389393128_6930230387146076304_o

Семинар представља завршетак пројекта „Дани сећања“ који је подржала Међународна алијанса за сећање на Холокауст – IHRA. Пројекат је водила мрежа Terraforming у партнерству са Кућом Ане Франк из Амстердама и Народном библиотеком Србије.

У оквиру семинара представићемо нову онлајн платформу и педагошку методологију специјално развијену за библиотекаре и наставнике. Уз помоћ овог модуларног система библиотекари и наставници ће имати могућност да комбинују књижевност и литературу доступну у локалним библиотекама, и креирају наставне материјале, лекције и садржаје за радионице везане за дане сећања, дајући на тај начин едукативне садржаје комеморацијама жртава фашизма. (више информација: www.danisecanja.rs)

16. децембар је уједно и Дан сећања на Роме страдале у Другом светском рату, па је део програма посвећен и тој теми, као мали допринос комеморацији.

Овај међународни семинар ће се водити на енглеском језику. Стога вас молимо да се упознате са осталим детаљима који су описани ниже у званичном позиву на енглеском језику. У оквиру текста наћи ћете и линк за пријављивање на семинар. Молимо вас да учешће пријавите путем формулара: http://bit.ly/seminar_NLS